top of page
Search
  • Writer's picturesahkowelldone

Ulkoporealtaan sähköt ja turvallinen asennus

Ulkoporealtaat ovat kasvattaneet suosiotaan entisestään. Nyt halutaan tuoda kotioloihin ja mökeille lomamatkoilta tuttua spa-tunnelmaa ja ripaus luksusta. Kuitenkin kun kyseessä on sähkölaitteiden ja veden yhdistelmä, tulee olla erityisen hyvin perillä eri standardeista ja sähköasennuksien teknisistä vaatimuksista.


Moniin kohteisiin ulkoporeamme sijoitetaan nyt terassille, joko upotettuna tai terassin päälle sijoitettuna. Turvallisesti ja oikein asennetun ulkoporeltaan lämpimistä poreista onkin mukava nauttia myös kylmemmillä keleillä. Autamme mielellämme, niin sisä- kuin ulkotilojen, turvallisten sähkösuunnitelmien, sähköasennusten ja valaistuksien kanssa.


Porealtaan sähkövaraukset

Ulkoporealtaita löytyy hyvin monenlaisia malleja, pienemmistä suurempiin ja monelle eri budjetille. Mallia valittaessa on, ulkonäön ja käyttöominaisuuksien lisäksi, hyvä huomioida myös laitteen tekniset vaatimukset suhteessa rakennuksen sähkövarauksiin. Riittääkö kodin tai mökin sähkökeskuksen sulakkeet laitteelle ja saadaanko ne järkevästi asennettua, niin ettei yksittäiselle sulakkeelle tule liikaa kuormaa. Sähköalan ammattilainen osaa nopeasti kertoa tilanteen jo ennen laitteen hankintaa.

Sähkökaapelien turvallinen sijoittelu

Ulkoporealtaan sijoittelua pohdittaessa on hyvä huomioida myös sähkökaapelien turvallinen veto. Ulkotiloissa kaapelit tulee joko kaivaa riittävän syvälle pihamaalla, tai sijoittaa turvallisesti esimerkiksi terassien alle. Lisäksi ulkoporeammeen turvakytkin olisi hyvä sijoittaa teknisesti oikealle paikalle. Konsultoimme mielellämme erilaisten kohteiden sähkötöiden suunnittelussa.Poreammeen sähkönkulutus ja lisäominaisuudet

Ennen hankintaa ja eri malleja vertailtaessa kannattaa myös pohtia laitteen sähkönkulutusta, sillä eri mallien välillä nämä vaihtelevat paljonkin. Esimerkiksi tähän vaikuttaa onko kyseessä nk. aina käyttövalmis -malli vai käytön mukaan kohdennetumpi kulutus.


Usein pelkän altaan asentamisen lisäksi halutaan katsoa kokonaisuus kuntoon. Esimerkiksi altaaseen turvallisesti kulkeminen saattaa vaatia lisävalaistusta, halutaan lisätä tunnelmavalaistusta ympäristöön tai varmistaa ulkokaiuttimien riittävä äänentoisto. Autamme mielellämme kokonaisuuden suunnittelussa.


Ota yhteyttä ja katsotaan sinun kohteeseesi paras ratkaisu. Meillä on kokemusta useista eri valmistajien porealtaista, emme ole sidoksissa minkään tietyn valmistajan laitteisiin. Meiltä saat sähköasennukset turvallisesti, sähköalan ammattilaisen asentamana.

914 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page