top of page
Search
  • Writer's picturesahkowelldone

Ulkoporealtaat ovat kasvattaneet suosiotaan entisestään. Nyt halutaan tuoda kotioloihin ja mökeille lomamatkoilta tuttua spa-tunnelmaa ja ripaus luksusta. Kuitenkin kun kyseessä on sähkölaitteiden ja veden yhdistelmä, tulee olla erityisen hyvin perillä eri standardeista ja sähköasennuksien teknisistä vaatimuksista.


Moniin kohteisiin ulkoporeamme sijoitetaan nyt terassille, joko upotettuna tai terassin päälle sijoitettuna. Turvallisesti ja oikein asennetun ulkoporeltaan lämpimistä poreista onkin mukava nauttia myös kylmemmillä keleillä. Autamme mielellämme, niin sisä- kuin ulkotilojen, turvallisten sähkösuunnitelmien, sähköasennusten ja valaistuksien kanssa.


Porealtaan sähkövaraukset

Ulkoporealtaita löytyy hyvin monenlaisia malleja, pienemmistä suurempiin ja monelle eri budjetille. Mallia valittaessa on, ulkonäön ja käyttöominaisuuksien lisäksi, hyvä huomioida myös laitteen tekniset vaatimukset suhteessa rakennuksen sähkövarauksiin. Riittääkö kodin tai mökin sähkökeskuksen sulakkeet laitteelle ja saadaanko ne järkevästi asennettua, niin ettei yksittäiselle sulakkeelle tule liikaa kuormaa. Sähköalan ammattilainen osaa nopeasti kertoa tilanteen jo ennen laitteen hankintaa.

Sähkökaapelien turvallinen sijoittelu

Ulkoporealtaan sijoittelua pohdittaessa on hyvä huomioida myös sähkökaapelien turvallinen veto. Ulkotiloissa kaapelit tulee joko kaivaa riittävän syvälle pihamaalla, tai sijoittaa turvallisesti esimerkiksi terassien alle. Lisäksi ulkoporeammeen turvakytkin olisi hyvä sijoittaa teknisesti oikealle paikalle. Konsultoimme mielellämme erilaisten kohteiden sähkötöiden suunnittelussa.Poreammeen sähkönkulutus ja lisäominaisuudet

Ennen hankintaa ja eri malleja vertailtaessa kannattaa myös pohtia laitteen sähkönkulutusta, sillä eri mallien välillä nämä vaihtelevat paljonkin. Esimerkiksi tähän vaikuttaa onko kyseessä nk. aina käyttövalmis -malli vai käytön mukaan kohdennetumpi kulutus.


Usein pelkän altaan asentamisen lisäksi halutaan katsoa kokonaisuus kuntoon. Esimerkiksi altaaseen turvallisesti kulkeminen saattaa vaatia lisävalaistusta, halutaan lisätä tunnelmavalaistusta ympäristöön tai varmistaa ulkokaiuttimien riittävä äänentoisto. Autamme mielellämme kokonaisuuden suunnittelussa.


Ota yhteyttä ja katsotaan sinun kohteeseesi paras ratkaisu. Meillä on kokemusta useista eri valmistajien porealtaista, emme ole sidoksissa minkään tietyn valmistajan laitteisiin. Meiltä saat sähköasennukset turvallisesti, sähköalan ammattilaisen asentamana.

914 views0 comments
  • Writer's picturesahkowelldone

Rekry sähköasentaja Sähköasennukset WellDone

Sähköasennukset WellDone Oy on jo yli kymmenen vuoden ajan palvellut asiakkaita erilaisissa sähkötöissä. Tarjoamme asiakkaillemme sähköasennuksia, sähkösuunnittelua ja sähköurakointia (S2). Olemme luotettava suomalainen sähköalan asiantuntijayritys ja tällä hetkellä tiimissämme työskentelee noin kymmenen henkilöä. Toimipisteemme sijaitsee Kaarinan Krossissa ja toimialueemme kattaa Turun lähiseudun, aina saaristoon asti. Lue lisää yrityksestämme: https://www.sahkowelldone.fiEtsimme nyt SÄHKÖASENTAJAA toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

Työkohteinamme on sekä uudis- että saneerauskohteita yksityisasiakkaille, yritysasiakkaille, rakennusalan yrityksille sekä muille tahoille. Työntekijämme ovat sähköalan ammattilaisia sekä asiakaspalvelun moniosaajia, sillä meille on tärkeää tyytyväiset asiakkaat ja työstään innostuneet tekijät. Noudatamme sähköalan työehtosopimusta ja toistaiseksi voimassa olevassa työsopimuksessa noudatetaan 4kk koeaikaa.

Toivomme hakijalta:

• vähintään muutaman vuoden laaja-alainen työkokemus kiinteistösähköasennuksista

• vähintään sähköalan perustutkintoa sekä työturvallisuus- ja sähkötyöturvallisuuskorttia

• kykyä työskennellä itsenäisesti työkohteissa (kyky lukea sähkökuvia, omien kohteiden asennustöiden suunnittelu ja siisti työnjälki toteutuksissa sekä tarviketilaukset ja aikataulutukset, ts. töiden hoito vastuullisesti alusta loppuun)

• ajokorttia ja omaa autoa

• kykyä kirjata sähköiseen järjestelmäämme omiin työkohteisiin liittyvät dokumentoinnit

• asiakaspalveluhenkisyyttä ja kykyä hoitaa sekä yksityis- että yritysasiakkaita

• positiivista asennetta ja oma-aloitteisuutta


Tarjoamme mielenkiintoisia työtehtäviä nuorekkaassa työporukassa ja mahdollisuuden kehittyä sähköalan moniosaajaksi kasvavassa yrityksessä. Seuraamme alan uusimpia innovaatioita ja Team WellDonesta löytyy monenlaista sähköalan erityisosaamista. Huomaathan, että tiettyihin työkohteisiimme vaaditaan tarkennettu turvaselvitys.


Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä, lähetäthän vapaamuotoisen työhakemuksen sekä CV:n kuitenkin viimeistään su 13.9.2020 mennessä osoitteeseen: info@sahkowelldone.fi. Mahdollisiin lisätiedusteluihin vastaa ke 2.9. klo 15-17 tai ke 9.9. klo 15-17 toimitusjohtajamme Tero Merisaari numerosta: 040 739 4432, muina aikoina emme valitettavasti ehdi vastaamaan rekrytointiin liittyviin lisäkyselyihin.


Sähköasennukset WellDone Oy logo

261 views0 comments
  • Writer's picturesahkowelldone

Led-valaistuksen suunnittelussa on valaisimien sijoittelujen lisäksi tärkeä valita tilaan sopiva led-sävy. Eri sävyisessä valossa koko tila voi näyttää aivan erilaiselta, parhaimmillaan oikeanlainen valaistus herättää koko tilan eloon tai luo tavoiteltua tunnelmaa. Led-tuotteissa valon sävy ilmoitetaan kelvineissä. Eri kelvin-luvut tarkoittavat siis valon eri värilämpötiloja.


Käytännössä siis “valkoista” led-sävyä tarkasteltaessa maallikko saattaa huomata eri led-valojen sävyt esim. lämpimämpään taittavana keltaisempana sävynä, erittäin kylmään taittavana sävynä tai neutraalimpaan päivänvaloa muistuttavana sävynä.


Yleisimmät led-sävyt

Yleisimmät sävyt led-valoissa ovat:

-2700 K (hyvin lämmin hehkulamppua muistuttava sävy)

-3000 K (lämmin halogeenia muistuttava sävy)

-4000 K (neutraali päivänvaloa muistuttava sävy)

-5000 K (erittäin kylmä sävy)


Näistä suosituimpia ovat kokemuksemme perusteella 3000K ja 4000K sävyt. Erittäin lämpimiä sävyjä käytetään esimerkiksi saunatiloissa tai muissa tiloissa, joihin halutaan luoda myös valaistuksella lämpimämpää tunnelmaa. Erittäin kylmiä sävyjä saatetaan puolestaan käyttää esimerkiksi tuotanto- tai muissa erikoistiloissa.Led-sävyjen huomioiminen osana sisustusta

Kun sopivaa led-sävyä valitaan, niin kannattaa ensin selvittää tilassa mahdollisesti jo olevien valaisimien led-sävy. Useimmiten toivotaan, että samassa tilassa toistuu sama valon sävy. Kun sama valon sävy toistuu on lopputulos useimmiten harmonisempi. Eri led-sävyjä voidaan kuitenkin tarkoituksellisesti käyttää samassa tilassa esimerkiksi eri aikoina käytettävissä valaisimissa, eli esimerkiksi päivisin yleisvalona kirkkaampi led-sävy ja ilta-aikaan tunnelmavalaistukseen tarkoitetuissa pöytävalaisimissa lämpimämpi led-sävy.


Nykyään on myös saatavilla erilaisia portaattomasti säädettäviä vaihtoehtoja, jolloin led-valaisimien “valkoista” sävyä voidaan muokata esim. eri kellonaikojen tai tunnelman mukaan. Tämä on myös kätevä vaihtoehto, mikäli ei osaa tai ei halua ennalta valita värilämpötilaa. Pelkkää “valkoisen” valon sävyä hienovaraisesti muuttamalla koko tila voi näyttää aivan erilaiselta ja vastata paremmin saman tilan erilaisiin käyttötarkoituksiin.Led-tuotteiden valinnassa ammattilainen apuna

Nykyään erilaisia led-tuotteita on olemassa hyvin laaja valikoima. Tuotteita valitessa kannattaa varmistaa tuotteen turvallisuus, ja että tuote täyttää Suomen standardit. Lisäksi saattaa olla kätevää, että tuote on samaa tuotesarjaa muiden valaisimien kanssa mahdollisten yksittäisten jälkitöiden osalta. Joskus myös yhteensopivuus esimerkiksi erilaisten taloautomaatiojärjestelmien vaatimuksien kanssa on hyvä selvittää etukäteen. Näiden jälkeen kannattaa pohtia esimerkiksi led-valaisimien kokoa ja määrää, niin ulkonäöllisten seikkojen kuin myös valaistustehon kannalta ko. tilaan ja tilan käyttötarkoitukseen suhteutettuna.

Mikäli tarvitset apua sopivien led-tuotteiden tai led-sävyjen valinnassa, niin sähköalan ammattilaisemme auttavat mielellään juuri sinun kohteeseesi ja tilaasi sopivien valaisintuotteiden valinnassa. Lisäksi sähköalan ammattilaisillamme on kokemusta erilaisten tuotteiden asennuksista ja siihen liittyvistä tuotteiden erityispiirteistä. Emme ole sitoutuneet yksittäisten valmistajien tuotteisiin, joten autamme sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi parhaiten soveltuvat sähkötuotteet.


Ota yhteyttä ja laitetaan sinun kohteesi valaistus kuntoon, sähkösuunnittelusta toteutukseen. Well Done - done well.


101 views0 comments
bottom of page