top of page
Search
  • Writer's picturesahkowelldone

Sähkö- ja hybridiautojen latauspisteet

Updated: Feb 3, 2021

Sähkö- ja hybridiautojen latauspisteitä on viime aikoina tiedusteltu yhä enemmän. Sähköasennukset WellDone on asentanut sähkäautojen latauspisteitä useisiin erilaisiin kohteisiin, sekä yksityisille että taloyhtiöille.


Latauspisteen suunnittelussa aloitetaan ensin kartoituksesta eli mihin käyttöön, millaisille autoille ja mihin latauspiste on suunniteltu sijoitettavan. Luonnollisesti latauspisteen asentamista varten täytyy huomioida riittävät ja turvalliset sähkötekniset valmiudet autojen lataamista varten. WellDone pystyy suosittelemaan sopivia vaihtoehtoja aina asiakkaan tarpeiden pohjalta, eli emme ole sitoutuneet minkään tietyn valmistajan ratkaisujen toteuttamiseen, vaan valitsemme sopivan vaihtoehdon aina yhdessä asiakkaan kanssa.Sähköauton latauspiste omalle pihalle

Ensin kannattaa selvittää eri tuotevaihtoehdot omiin tarpeisiin, sekä oman sähköliittymän potentiaali. Monilla automerkeillä on suoraan suosituksia omista latausratkaisuista. WellDonen kautta löytyy myös hyviä, kustannustehokkaita vaihtoehtoja yksityishenkilöille. Laitteen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös latausaikoihin ja sähkönkulutukseen. Lataustehoon vaikuttaa lisäksi myös sähköliittymän ja sähköverkon koko. Tarvittaessa voimme auttaa, niin suunnittelussa kuin asennuksessa.

Sähköautojen latauspisteet taloyhtiössä tai yrityksessä

Taloyhtiöiden ja yritysten osalta valintaan useimmiten vaikuttaa yhteiskäytön mahdollistaminen eli, että samassa latauspisteessä voivat eri henkilöt ladata autojaan. Myös latauspisteiden määrää kannattaa pohtia eli kannattaako samalla kertaa tehdä valmiudet useammalle paikalle vai rakennetaanko vain yksittäinen sähköauton latauspaikka.


Toinen hankintaa määrittävä seikka, on usein mahdollisten avustusten saaminen hankkeeseen. Esimerkiksi mikäli tukea on saatu vain sähköautojen latauspisteelle, mutta ei hybridilatauspisteelle, niin laiteratkaisut valitaan tämän mukaisesti. Nämä seikat on siis useimmiten määritetty etukäteen taloyhtiössä tai yrityksessä. WellDonessa autamme mielellämme myös suunnitteluvaiheessa ja kartoitamme kiinteistönne sähkötekniset valmiudet.Sähkö- tai hybridiautojen latauspisteen asentaminen

Useimmiten latauspiste sijoitetaan luonnolliseen paikkaan, missä autoa muutenkin säilytetään parkissa esim. autokatoksessa. Taloyhtiöissä paikka määrittyy yleensä sen, mukaan mikä paikka on vapaana ja sopiva yhteiskäyttöä ajatellen. Latauspisteitä voidaan asentaa joko seinämallisina tai pylväsmallisina. Myös latauspisteen ja sähköpääkeskuksen välinen matka saattaa vaikuttaa paikan valintaan.

Kun suunnittelutyö on tehty huolellisesti ja on valittu kohteeseen sopivimmat laiteratkaisut, niin itse asentaminen sujuukin sähköalan ammattilaiselta yleensä varsin jouhevasti. Yksityishenkilö voi myös hakea asennustyön osuudesta kotitalousvähennystä.


Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut sähkö-/hybridiauton latauspisteen hankkimisesta. Autamme mielellämme ja palvelemme aina suunnittelusta toteutukseen. WellDone - Done well.


121 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page